çikolatalı tatlılar - kremalı tatlı tarifleri

Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı,
*2 su bardağı toz şeker,
*2 su bardağı yoğurt,
*3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*1/2 su bardağı kakao*
3 su bardağı un *yaklaşık 1 su bardağı kadar damla çikolata veya parça bitter çikolata
Üstü için
*100 gr sıvı krema
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*süslemek için çikolata incileri ve badem şekeri.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2.Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çok fazla olmamak kaydı ile karıştırın.
3.Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu beraberce eleyip, sıvı karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Damla çikolatayıda ekleyin ve karıştırın.
5.Muffin kağıtlarını döşediğiniz, muffin kalıbınıza hamurdan paylaştırın.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Not:Bu ölçülerden oldukça fazla muffin çıkıyor( Yaklaşık olarak 20 adet ). Fazla olanları buzdolabı poşetine koyup,ağzını sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 570
favori
like
share