Buğdayın faydalarını bilip nerede kullanabileceğimi düşünürken çıktı bu tarif karşıma. İyiki denemişim ben bayıldım lezzetine.Deneyin pişman olmazsınız..:)
MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış buğday
3 domates
3 tane kırmızı biber
Yarım demet maydonoz
2-3 tane taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi(kesinlikle olmazsa olmaz)
YAPILIŞI: Buğdayı bir gece öncesinden sıcak su ile ıslatıp bekletin. Ertesi gün yıkayıp limonlu tuzlu suda haşlayın. Pişen buğdayları süzdürüp soğumaya bırakın. Diğer yandan tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Doğranan malzemeleri buğdaya ekleyip karıştırın. Nar ekşisi,limon suyu,tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Salatanız hazır demektir.....

Ben misafirlerimin geliş saatine kadar tuzunu ilave etmedim. Sebzeler yumuşayıp kötü görünmesinler diye.Nar ekşisi olmazsa güzel olmaz diye düşünüyorum:))

AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share