MALZEMELER:

25-30 adet kurabiye için

100 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı nişasta
2,5 su bardağı un
1 kaşık yoğurt(katı yerinden olacak)
1 yumurta(sarısı içine akı üstüne kullanılacak)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi(ben kullanmadım)
Süslemek için:

Kırılmış fındık
Reçel yada marmelat
YAPILIŞI: Un,nişasta,pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozunu kaba koyup tereyağını ekleyin. Kumlu bir hal alana kadar ovalayın. Sıvıyağ,yumurta sarısı,yoğurt ekleyip ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurun.Bardağın büyüklüğüne göre unu arttırıp azaltabilirsiniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ortasına parmağınızla çukur yapın. Bastırdığınızda hamur çok çatlıyorsa bir süre dinlendirip deneyin. Önce yumurta akına sonra kırılmış fındığa batırıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırına koyduktan bir süre sonra çukurlar kabarıp kapanmaya başlıyor bu aşamada fırını açıp oklava ile çukurları yeniden belirgin hale getirin:)) Fırından çıkan kurabiyeleri iyice soğutun. Ortalarına çay kaşığı ile marmelat doldurun. Ben ahududu reçeli ve çilek marmelatı kullandım. Çünkü kırmızı renk çok şık oluyor.

AFİYET OLSUN!!!!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 508
favori
like
share