Demir bakımından en önemli besin maddelerinden biri olan kırmızı et fazla tüketildiğinde kör yapıyor.


Avustralya'da bulunan Melbourne Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre haftada 10 porsiyon kırmızı et tüketenlerin kör olma riskleri yüzde 50 oranında artıyor.

YAŞ ÖNEMLİ

Yaşın ilerlemesiyle birlikte kırmızı et tüketiminin de azaltılması gerektiğini belirten uzmanlar yaşları 58 ila 69 arasında değişen 6 bin 700 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre haftada 10 porsiyon et tüketen yetişkinlerin yüzde 47'sinde AMD (Yaşlılığa bağlı kataraktlar ve yaşla ilgili macuların canlılığını kaybetmesi) hastalığına yakalanıyor.

TAVUK TÜKETİN

Kırmızı etin tersine haftada 3 kez tavuk yiyen kişilerin gözlerinin haftada bir kez bu gıdayı tüketenlere oranla daha sağlıklı oldukları saptandı. Uzmanlar yapılan araştırmalara göre tavuk tüketen kişilerin göz rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaldığını vurguladı. Kırmızı et yüksek kolesterol, yağ ve kalori içeriyor. Bu yüzden de tansiyon ve kalp hastalarının bu besini dikkatli tüketmeleri gerekiyor.






Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 268
favori
like
share
Asi Çaykaralı61 Tarih: 27.06.2009 00:13
paylaşim için tesekkürler