Keledoş çorbası tarifi - Keledoş çorbasının yapılışı - çorba tarifi

Malzemeler:

Heliz Otu
150 gr Kıyma
1.5 çay bardağı mercimek

Yapılışı:

Bu yemeğin yapımında mahalli adlar taşıyan bir çok ot kullanılır. Biz en çok kullanıra Heliz otuna göre yemeğin tarifini yapalım:
Bol miktarda Heliz otu suda iyice kaynatılır. Piştikten sonra sıkılarak suyu süzülür. Daha sonra kavurma ile bir miktar mercimek ve Heliz otu üçü birden yeniden kaynatılmaya bırakılır. Yeterli bir kaynamadan sonra hazır olan yemek tabaklara doldurulur. Bunların üzerine de bir tarafta hazırlanmış kurut ve kurutun üzerine de soğan yağ dökülerek servis yapılır.
İstek servise hazır hale getirilen kavrulmuş çedenede dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 486
favori
like
share