Baharat Soslu Dondurma Tatlısı tarifi - Baharat Soslu Dondurma Tatlısının yapılışı - tatlı tarifi


Malzemeler


1 paket vanilyalı puding
500 ml süt (2,5 bardak gibi)
1/2 adet çubuk vanilya
2 adet karanfil
2 adet yıldız anason
1/4 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı tarçın
15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az)
1 çorba kaşığı bal (15 g civarında)
1 adet iri armut
1 bütün sade kek
1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)
pudra şekeri (8 - 9 g)
1’er top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma.

Hazırlanışı

Puding tozunu sütle tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 325
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 27.06.2009 12:19
ellerine sağlık hayatım