Hellim Peynirli Izgara Patlıcan tarifi - Hellim Peynirli Izgara Patlıcanın yapılışı



Malzemeler

1 adet patlıcan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gram hellim peyniri
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın.
Mutfak fırçasını sıvıyağa batırıp patlıcanların her iki tarafını yağlayın.
Fırının ızgara teline yağlanmış patlıcanları dizin.
En yüksek sıcaklıkta patlıcanların iki tarafını da çevirerek pişirin.
Hellim peyniri dilimleyin.
Izgara teline peynirleri dizin.
Orta dereceli sıcaklıkta 5 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Servis tabağına patlıcan ve peyniri üst üste dizin.
Tuzunu serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 302
favori
like
share
refik Tarih: 27.06.2009 13:52
ellerine saglık güzel bir tarif
SU-PERISI Tarih: 27.06.2009 12:48
Ck resim ekledim arkadaşım.
Ck_ Tarih: 27.06.2009 12:26
resimde olsa keşke
Paylaşım için teşekkür ederim su perisi