MALZEMELER:

20 Adet küçük boy elma

2 Su bardağı toz şeker

1,5 Su bardağı su

İÇ MALZEMELER:

1,5 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 Tatlı kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.





Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir)


Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun.


Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun....

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share
hhadise Tarih: 02.11.2009 15:16
ellerine sağlık kolay bir tarif