İkindi çaylarını boş içmekten hoşlanmıyorsanız eğer çayınız demleninceye kadar, son derece pratik ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzet lokmaları..

ÇİKOLATALI ÇITIRCIK

MALZEMELER:

10 Adet milföy hamuru

1 Adet yumurta sarısı

KREMASI İÇİN:

3 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı tereyağı

3 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı nişasta

1 Paket vanilya

2 Yemek kaşığı tozşeker

1 Paket çikolatalı krem şanti

HAZIRLANIŞI:

Milföy hamurlarını dörde bölün, üzerine yumurta sarısı sürüp fırnda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirdiğiniz milföyleri bir bıçak yardımıyla enine ikiye bölün.


Krema malzemelerini, krem şanti hariç pişirin. Krema hafif soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın. Kremayı ortadan ikiye kestiğiniz milföylerin arasına krema şırıngası yardımıyla doldurup üst kısmını üzerlerine kapatın.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 2
Favoriler: 2
İzlenmeler: 376
favori
like
share