Malzemeler

3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarmatozu
1 Adet yumurtanın sarısı(üzerine)
Hindistancevizi(üzerine serpmek için)
Antepfıstığı(üzerine serpmek için)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz(içine)
1 Tatlı kaşığı tarçın (içine)
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi(içine)
3 Su bardağı şeker (şerbeti için)
2.5 Su bardağı su (şerbeti için)
Çeyrek limon suyu (şerbeti için
HAZIRLANIŞI:
Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 367
favori
like
share
1sidelya Tarih: 29.06.2009 19:40
Rica ederim arkadaşım gözlerinize sağlık sizinde...
SU-PERISI Tarih: 29.06.2009 19:10
Tarif için saol 1sidelya eline saglık.