Lezzet Sırlarıyla: Ayvalık ve Midilli Mutfağı - Pınar Atay Başol

Son güncelleme: 27.06.2009 15:56
  • Lezzet Sırlarıyla: Ayvalık ve Midilli Mutfağı Kitap Özeti - Lezzet Sırlarıyla: Ayvalık ve Midilli Mutfağı Kitap Tanıtımı
    noimage

    Pınar Atay Başol
    Konu: Yemek-Dünya Mutfakları-Ayvalık-Midilli
    ISBN: 9786051061207
    Sayfa: 253
    Ebat: 21,5 x 20,5 cm
    Baskı Yeri: İstanbul
    Basım Tarihi: 25.06.2009
    Alfa Yayınları

    Kitap Özeti

    Ayvalık`a yolunuz düştüğünde, yaz olsun kış olsun, her zaman birbirinden lezzetli otlar bulabilmeniz mümkündür. Belki de adını yeni duymuş olacağınız istifno, deniz börülcesi, susamotu, radika/hindiba, yaban ıspanağı, muhliye, ebegümeci, kuzukulağı, ısırganotu, cibes, hardalotu, yaban sarımsağı, akkız/şevketi bostan, turpotu, yaban kerevizi, kazayağı, arapsaçı/rezene, leylekgagası, zoho gibi nice otlar...

    Bu otlar nerede, hangi mevsimde yetişir, hangi yemeklerde kullanılır ve nelere faydalıdırlar? Pişirilirken dikkat edilmesi gereken esaslar nelerdir? Hangi et hangi yemeğe yakışır? Hangi balık hangi mevsimde bulunur?

    Pınar Atay Başol`a dedesinden miras kalan tarifler, annesi Afet Atay`ın da katkısıyla bu kitapta toplandı. Ege yöresine özgü, hem sağlıklı hem de hafif tariflerden oluşan Lezzet Sırlarıyla Ayvalık ve Midilli Mutfağı, Ayvalık`a özgü hafif, sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleriyle dolu...
#27.06.2009 15:56 0 0 0