Lezzet Sırlarıyla: Ayvalık ve Midilli Mutfağı Kitap Özeti - Lezzet Sırlarıyla: Ayvalık ve Midilli Mutfağı Kitap Tanıtımı


Pınar Atay Başol
Konu: Yemek-Dünya Mutfakları-Ayvalık-Midilli
ISBN: 9786051061207
Sayfa: 253
Ebat: 21,5 x 20,5 cm
Baskı Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 25.06.2009
Alfa Yayınları

Kitap Özeti

Ayvalık`a yolunuz düştüğünde, yaz olsun kış olsun, her zaman birbirinden lezzetli otlar bulabilmeniz mümkündür. Belki de adını yeni duymuş olacağınız istifno, deniz börülcesi, susamotu, radika/hindiba, yaban ıspanağı, muhliye, ebegümeci, kuzukulağı, ısırganotu, cibes, hardalotu, yaban sarımsağı, akkız/şevketi bostan, turpotu, yaban kerevizi, kazayağı, arapsaçı/rezene, leylekgagası, zoho gibi nice otlar...

Bu otlar nerede, hangi mevsimde yetişir, hangi yemeklerde kullanılır ve nelere faydalıdırlar? Pişirilirken dikkat edilmesi gereken esaslar nelerdir? Hangi et hangi yemeğe yakışır? Hangi balık hangi mevsimde bulunur?

Pınar Atay Başol`a dedesinden miras kalan tarifler, annesi Afet Atay`ın da katkısıyla bu kitapta toplandı. Ege yöresine özgü, hem sağlıklı hem de hafif tariflerden oluşan Lezzet Sırlarıyla Ayvalık ve Midilli Mutfağı, Ayvalık`a özgü hafif, sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleriyle dolu...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share