MALZEMELER:

1 yumurta sarisi
125 gr margarin
80 gr pudra sekeri
1 paket vanilya sekeri
bir fiske tuz,alabildigi kadar un
1 cay kasigi kabartma tozu

kremasi icin
200 ml krema
200 gr quark(labne veya süzülmüs yogurt)
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket krem sertlestirici

üzeri icin,3 tane kivi,1 kutu konserve mandalina
1 paket pasta jölesi

margarinle pudra sekeri cirpilir,yumurta sarisi vanilya sekeri tuzu ilave edilip cirpilmaya devam edilir.Kabartma tozu ve un ayni anda ilave edilir karistirilir,yaglanmis tart kalibina yayilir.Isitilmis 170 derece firinda üzeri fazla kizarmadan alinir.

Krema mikserle cirpilir,quark, seker ,vanilya sekeride eklenir ve cirpilir.Krem sertlestirici ilave edilir mikserle cirpilir krema koyu bir kivam almis olacaktir,buzdolabinda bekletilir.
Sogumus tartin üzerine krema sürülür,dilimlenmis kiviler ve madalinalar dizilir.pasta jölesi tarifine göre pisirilir meyvelerin üzerine fircayla sürülür.üzerindeki jöle donunca servise hazir demektir afiyetle yenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 355
favori
like
share