aperatifler - kahvaltılıklar



Malzemeler

* 2 kutu ton balığı (160 gr. + 160 gr.)
* 1 - 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çay kaşığı biberiye
* Karabiber, pulbiber, kekik
* 2 - 3 dal taze soğan

Yapılışı

1. Öncelikle ton balıklarının yağlarını süzdürün. Ben yağını tamamen süzdürmedim, böylelikle kavururken ekstradan yağ kullanmama gerek kalmadı.
2. Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün. Yukarıda da dediğim gibi, balığın kendi yağından az miktarda dökebilirsiniz. Sarımsakları doğrama tahtasına koyun. Geniş bir bıçağı yatay olarak sarımsakların üzerine koyun ve bileğinizin, avcunuzun başladığı kısmıyla hafif vurun. Bu şekilde hem sarımsaklar kolayca soyuluyor, hem de sarımsaklar tek parça halinde, ama hafif ezilmiş olduğu için yağa tadını güzelce verecek hâle geliyor. Yağda sarımsakları rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra sarımsakları yağdan alın.
3. Daha sonra yağa salçayı ve baharatları ekleyip bir süre kavurun. Baharatlar da salçayla kavrulduğu zaman baharatların tadı daha belirginleşiyor. Bu aşamada dilerseniz 2 - 3 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz.
4. Güzelce kavrulan salçalı karışımın üzerine ton balıklarını da ekleyin ve bir müddet kavurun.
5. Tavayı ocaktan almadan yaklaşık 5 dakika önce, temizlenip 2 - 3 cm. uzunluğunda doğranmış taze soğanları ilave edin, 1 - 2 kere çevirin ve ocaktan alın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 431
favori
like
share