Zihin gücü nasıl artar

Son güncelleme: 28.06.2009 12:23
  • zihin gücü - beyin egzersizleri
    noimage
    Beyninizin daha iyi çalışmasını sağlamak için dans etmek gibi güzel bir yöntemi espresso...
    Bir işi yaparken zorlanırsanız, hareket etmeye başlayın. Yürüyün, koşun, kaykaya binin, ip atlayın ya da dans edin. Böylece daha hızlı düşünmeye başlarsınız ve işinize geri döndüğünüzde kendinizi daha rahat hissedersiniz.

    Beyninizin daha iyi çalışmasını sağlamak için dans etmek gibi güzel bir yöntemi espresso içmeye tercih edebilirsiniz! Egzersiz, kalori yakmanıza da yardımcı olduğu için daha faydalı bir yöntem olarak kabul edilebilir.
    Aşağıdaki bilgileri okuyarak neden daha fazla egzersiz yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz:

    Kan dolaşımını iyileştirir! Egzersiz yapmanız, kan dolaşımını arttırarak beyin fonksiyonlarınızın daha iyi çalışmasını sağlar. Fiziksel aktiviteler yapmanız sayesinde oksijen ve besinler, beyninize ve vücudunuzun diğer bölümlerine daha kolay taşınır.
    Rahatlatır! Egzersiz yapmanız, moralinizi iyileştiren endorfinin salgılanmasını tetikleyerek stres ve depresyon sorunlarının iyileştirilmesini sağlar. Ayrıca uyku kalitenizi arttırarak daha dinç ve huzurlu olmanıza yardımcı olur.
    Dayanıklılığınızı arttırır! Yüzme, treking yapma, koşma ve tempolu yürüme gibi aktiviteler kalbinizi ve akciğerlerinizi güçlendirerek arterlerinizin esnekliğini arttırır. Düzenli olarak egzersiz yapmanız kan basıncınızı sürekli kontrol altında tutabilmenizi de sağlar.
    Barsaklarınızı daha iyi çalıştırır! Kabızlık mı çekiyorsunuz? Egzersiz yapmanız barsaklarınızın ve diğer vücut fonksiyonlarınızın daha iyi çalışmalarını sağlar.
    Kaslarınızı güçlendirir! Egzersiz yapmanız kaslarınızı güçlendirir, esnekliğinizi arttırır, kemiklerinizi güçlendirir ve gerilen kaslarınızın gevşemesine yardımcı olur.

    Bir öneri: Düzenli olarak egzersiz yapmanız GerçekYaş'ınızı 9 yıla kadar gençleştirebilir.
#28.06.2009 12:23 0 0 0