Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir

Yarim kilo pirzola
4 Adet patlican
4 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
1 Çay bardagi siviyag
8-10 Dis sarimsak
1 Su bardagi su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin.
Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin.
Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin.
Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin.
Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin.
Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin.
Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin.
Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün.
Sivri biberleri yerlestirin.
Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin.
1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 633
favori
like
share