Paket Kebabı

Son güncelleme: 28.06.2009 18:49
  • Paket Kebabı tarifi - Paket Kebabı yapilisi - Paket Kebabı nasil yapilir

    noimage

    1 Adet tavuk gögsü
    3-4 Adet sibri biber
    2-3 Adet taze sogan
    250 gr mantar
    Yarim demet dereotu
    Yarim demet maydanoz
    3 Dis sarimsak
    1 Tatli kasigi kekik
    Yarim çay bardagindan biraz fazla siviyag
    Alüminyum folyo
    Yagli kagit
    Tuz
    Hazırlanışı
    Tavuk gögsünü kusbasi iriliginde dograyin.
    Sivi yagda rengi degisene dek sote edin.
    Tavuk etleri hafifçe yumusadiginda iri dogranmis taze soganlari, sivri biberleri ve sarimsaklari ekleyip, kavurmaya devam edin.
    1 dakika sonra uzunlamasina dilimlenmis mantarlari ekleyin.
    Mantarlar biraktiklari suyu çekince tavla zari iriliginde dogranmis domatesleri, ince kiyilmis dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekigi ekleyip atesten alin.
    Yagli kagidi iri kalp seklinde kesin.
    Kagidi bir tabaga yerlestirip içine sebzeli harci koyun.
    Kagidin bir tarafini diger taraf üzerine yaridan katlayip, oyuntu kismindan baslamak üzere alta dogru kivirin.
    Yagli kagidi alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin.
    Kizgin firinda 15-20 dakika pisirin.
    Firindan alip, ortadan keserek servis yapin.
#28.06.2009 18:49 0 0 0