Bademli Mantarlı Pilav tarifi - Bademli Mantarlı Pilav yapilisi - Bademli Mantarlı Pilavi nasil yapilir

2 Su bardagi pirinç
1.5 Çorba kasigi tereyagi
1 Su bardagi küçük dogranmis mantar
1 Su bardagi badem
1 Çorba kasigi kus üzümü
3 Su bardagi su
Tarçin
Tuz
Hazırlanışı
Sicak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
1 Çorba kasigi tereyagini tencerede eritin.
Küçük dogranmis mantarlari kavurun.
Pirinci ilave edin.
1-2 dakika çevirip, ayiklanmis kus üzümünü ve tuzu ekleyin.
3 Su bardagi suyu ilave edin.
Pilav piserken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarini soyun.
Kalan tereyaginda bademleri kavurun.
Ocaktan aldiginiz pilava bademleri ve tarçini ekleyip, iyice karistirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 241
favori
like
share