Susamlı Piliç Nugat

Son güncelleme: 28.06.2009 19:18
  • Susamlı Piliç Nugat tarifi - Susamlı Piliç Nugat yapilisi
    noimage
    600 Gr piliç gögsü
    1 Su bardagi un
    1 Su bardagi misir nisastasi
    1 Çay kasigi kabartma tozu
    2 Adet yumurta
    1/2 Su bardagi su
    Tuz
    Karabiber
    5 Çorba kasigi susam
    2 Su bardagi siviyag (kizartmak için)
    Hazırlanışı
    Un, nisasta, kabatma tozu, yumurta, su, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyun.
    Çirpma teli ile 5 dakika çirpin ve 15 dakika dinlenmeye birakin.
    Piliç gögsünü derisini çikardiktan sonra ince küp seklinde kesin.
    Etleri hazirladiginiz bulamaca batirdiktan sonra susama bulayin.
    Kizdirilmis siviyaga atip etleri 5 dakika kadar kizartin.
    Kizaran parçalari kagit peçete üzerine çikartarak yagin fazlasini çektirin.
    Sicak olarak servis yapin.
#28.06.2009 19:18 0 0 0