MALZEMELER



* 1 Kg cok kucuk patlican
* 1 Kg toz seker
* 1 adet limon
* 1 paket vanilya
* 1 kg sonmemis kirec


HAZIRLANISI



* Parmak boyunda (ya da kucuk bostan patlicani)taze olarak alinan patlicanlarin kabuklarini ince zor gibi soyup sap kismini kulah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soguk suya atiniz.
* Patlicanlarin soyulmasi bitince tencereyi ates uzerine koyun ve ezmeden haslayin
* Bir kap icinde kirecli suyu hazirlayiniz
* Patlicanlari kirec suyunda yarim saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yikayarak avuc icinde sikiniz.
* 1 kg sekeri bir bardak su ile kaynatiniz
* Patlicanlari icine atarak agir ateste kivama gelene kadar kaynatiniz
* Atesten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakin da vanilya ilave ediniz.
* Agzini kapatarak sogumaya birakiniz.


KIREC SUYU HAZIRLAMAK

* Buyuk bir tencerede 1 kg sonmemis kireci su ile ezip bekletiniz.
* Kirec dibe cokup su durulunca bu suyu dokup tekrar su koyunuz,bu islemi 3-4 kez tekrarlayiniz.
* En son suyu alip kireci atiniz,bu SUYU kullaniniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 880
favori
like
share
firari16 Tarih: 29.06.2009 13:41
Emeğine sağlık ama yiyeceğimi hiç sanmıyorum