çorba çeşitleri - yaz çorbaları - hafif çorbalar

hafif çorba
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- ½ demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı:
Bütün malzemeyi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyun, su ilave edip tencereye koyun ve pişirin. Soya sosu ilave edin.
Afiyet olsun.

yaz çorbası

malzemesi:(6 kişilik)
-1 küçük soğan
-1 büyük boy havuç
-1patates
-1 pırasa
-1 çarliston biber
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı

ayrıca:
-2 talı kaşığı sebzeli çeşni
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu
-kırmızı pul biber

hazırlanışı:
zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurun.Rendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız.) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatın.demlendikten sonra servis edebilirsiniz..

yaz çorbası 2

Malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze nane
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı :
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.

Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.

İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin. Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.




Yaz çorbası 3

Malzemeler

8 bardak et suyu
1 büyük havuç
4 büyük sarı patates
2 küçük kabak
2 orta dolmalık biber
200 gram taze fasulye
5 orta domates
1/2 bardak bezelye
2 orta boy kurusoğan
3 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
4 diş sarmısak
Tuz

1 — Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım.

2 — Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı
40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6568
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 12.04.2012 00:02
domates çorbası

Malzemeler

10’ar adet kıyılmış siyah ve yeşil zeytin
2 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
200 gram küp doğranmış beyaz peynir
1 çay kaşığı kekik
1 adet sarmısak
1 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil
2 adet kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Çorba için: 50 gram tereyağı
3 yaprak taze adaçayı
6 tatlı kaşığı un
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
6 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı hazır sebzeli çeşni
10 çorba kepçesi sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet portakal

Domates Çorbası Yapılışı

Genişbir kapta zeytinler, ceviz, beyaz peynir, kekik,
ızgarada hafifçe közlenmiş ve kıyılmış sarmısak, zencefil,
kıyılmış kuru domates ve zeytinyağını karıştırıp 30 dakika dinlendirin.
Çorba için tereyağını tencerede eritip adaçayını ilave edin.
Sürekli karıştırarak unu ekleyin. Karabiber ve domates salçasını ilave edip,
5-6 dakika sürekli ve hızlı karıştırın. Sebzeli çeşniyi ekleyin.
Suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve ardından
sıkılmış portakal suyunu ekleyip, 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
Çorbayı servis tabaklarına alıp, ortalarına önceden hazırladığınız zeytinli karışımlardan pay edin.
Sıcak olarak servis yapın.
AYIŞIĞI Tarih: 05.04.2012 17:23
naneli yoğurtlu yazçorbası

Malzemeler:
Yarım bardak buğday
5 bardak yağsız et suyu
5 bardak ekşi yoğurt
Biraz taze nane veya maydanoz
Hazırlanışı:
Buğdayı yıkayıp 5 bardak et suyunu ilave ederek altını yakın ve pişirin.
Pişen buğdayları suyuyla beraber bir kenara alın.
Yoğurdu sulandırıp buğdayın üzerine dökün.
Taze naneleri de ilave ederek, üzerine biraz Tereyağ yakın ve çorbanız servise hazırdır.
ZELAL Tarih: 01.08.2011 15:17
Ellerine sağlık canım:45:
ramazanda iyi olur :3:
AYIŞIĞI Tarih: 25.07.2011 23:57
yaz çorbası

[COLOR="Pink"]Malzemeler

Yeşil mercimek
Yoğurt
Dere otu, tuz

[COLOR="Pink"]Yapılışı

Mercimekleri yıkayıp tuz'unu da ekleyip haşlayın,
haşlanıp suyu süzülmüş mercimeği az sulandırılmış
yoğurdu ve doğranmış dere otunu da ekleyip karıştırın,
isterseniz haşlanmış mercimeği saklama
kabında buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz
kadar yoğurtlayıp servis edebilirsiniz.
AYIŞIĞI Tarih: 04.07.2011 19:36
yoğurt çorbası

[COLOR="Pink"]Malzemeler
1 kg yoğurt
1,5 bardak su
1 bardak arpa şehriye
½ bardak haşlanmış nohut
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı ve kırmızı pul biber

[COLOR="Pink"]Hazırlanışı
Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup
üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip
kapağını kapayalım ve haşlayalım.
Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım.
İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın,
biraz kıvamı olsun.
İçine haşlanmış nohut, şehriye,
ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım.
Servis ederken zeytinyağında
kırmızıbiber kızdırıp üstüne gezdirelim.
AYIŞIĞI Tarih: 08.06.2011 22:09
Sağol dilaracığım :45:
Dilara66-Gülümcan Tarih: 08.06.2011 21:22
Gülüm;
Ellerine, kollarına sağlık...
Sıcak yaz günlerinde serin serin
ne lezzetli olur...
Candan teşekkürler...:45:
AYIŞIĞI Tarih: 08.06.2011 19:37
soğuk buğday çorbası

[COLOR="Pink"]Malzemeler:

300 g light yoğurt
1 adet limonun suyu
150 gr haşlanmış yarma buğday
1 bağ taze nane
2 dal dereotu
3 bardak su

[COLOR="Pink"]Yapılışı:

Yoğurt ve limon suyu ile yoğun kıvamda ayran yapıp, dereotu, nane ve haşlanmış buğdayları ekleyip soğuk servis yapınız.
Dilara66-Gülümcan Tarih: 06.06.2011 22:05
Sunum yapan ellerine sağlık,
Bunları okurken insanın karnı
Acıkıyor...
Ellerin dert görmesin gülüm...
Candan teşekkürler… :45: