kemik suyu ile çorba - kerevizli kemik suyu çorbası
4 kişi için bir kilo yağsız dana eti, bir baş soğan, bir kereviz, bir havuç, bir pırasa, maydanoz, varsa tereotu, kekik, bir büyük dana ya da sığır kemiği (kol ya da bacak kemiği).

Hazırlanması:

Soğanı soyun, bir kaç kalın dilim şeklinde kesin, fırın ızgarasının ya da başka bir ızgaranın üzerine koyun, hafif ateşte sarartın.
Bu arada büyük bir tencereye 2 litre su koyun, içine eti, birkaç yerinden kırık kemiği (böylece kemiğin iliği akar ve çorbaya çok güzel tad verir), temizlenip yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş pırasayı, küçük parçalara ayrılmış kerevizi, iyi yıkanmış maydanoz, tereotunu ekleyin, ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca sararmış soğanı da içine atın. Üç saat süresince kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan köpükleri bir delikli kepçe ile toplayıp çıkarın.
Pişme bitince kemiği ve eti çıkarın. İsterseniz çorbayı içinde bir tülbent bulunan bir süzgeçten geçirerek, isterseniz sebzeleri ile beraber için. Kemiklerin ilikleri boşalmamış ise bir küçük bıçak ya da küçük çatalla çıkarıp çorbaya ekleyin. Eti de keserek çorbanın içine koyabilirsiniz, ya da söğüş et gibi mayonezle yiyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1046
favori
like
share
hhadise Tarih: 19.10.2009 09:52
ellerine sağlık