[FONT="Arial Narrow"]Malzemeler

250 gram tavuk ciğeri

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

6 sap taze soğan,

3 diş sarmısak,

2 orta boy domates,

3 sivri biber,

150 gram kültür mantarı,

yarım çay kaşığı karabiber,

yarım çay kaşığı kekik,

yarım çay kaşığı pul biber,

1/3 demet maydanoz,

tuz.




Yapılışı

Tavuk ciğerlerini 3-4 santim büyüklüğünde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayalım ve doğrayalım. Sarmısakları ayıklayıp çentelim. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartalım ve küçük küçük doğrayalım. Sivri biberleri ince halkalar halinde keselim. Kültür mantarını limonlu suda bekletip, küçükleri ikiye, büyükleri dörde bölelim. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince kıyalım. Zeytinyağını kızdırıp ve tavuk ciğerlerini tavaya atalım. Tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşıkla zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edelim. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı ciğerlere ilave edelim. Tavayı kapatıp altını kısarak 5 dakika kadar hepsini birlikte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katalım. Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ve kıyılmış maydanozu serperek servis yapalım.

Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Herkes acı sevmeyebilir sivr, biber yerine çarliston da kullanabilirsiniz. Pişerken suyu kalmazsa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz



Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1639
favori
like
share