Nihat CSKA Moskova yolunda

Son güncelleme: 08.06.2005 08:10
  • Real Sociedad kulübünde forma giyen Nihat Kahvecinin, CSKA Moskovaya transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Real Sociedadın ekonomik sorunlarına çözüm olarak gösterilen Nihat Kahvecinin satışı, Bask bölgesinin Diariovasco gazetesine göre tamamlanmış durumda. Haberde, 20 Haziran tarihinde CSKA Moskova ve Real Sociedadın masaya oturacağını iddia etti. CSKA Moskovanın Nihatın bonservis ücreti olarak Reale 10-12 Milyon EURO ödeyeceği kaydedildi.

    İngilizce olarak yazılan kontratın 17 gün içinde imzalanacağı ve Nihatın 4 Temmuz tarihinde CSKA Moskovanın yeni futbolcusu olarak basına tanıtılacağı belirtiliyor.

    Roman Abramovichin sahibi olduğu CSKA Moskovanın ekonomik gücünün çok büyük olup forma reklamının yıllık 18 Milyon EURO olduğu ve bu rakama sadece Real Madrid, Juventus, Bayern Münih gibi büyük kulüplerde rastlandığı hatırlatıldı.

    VALENCİA DA DEVREDE

    Gazete, Nihat ile ilgilenen diğer bir kulübün Valencia olduğunu, yeni teknik direktör Qiuque Sanchez Floresin ilk isim olarak Nihatı istediğini yazdı. Valencianın CSKA Moskovanın önünü kesmek için Di Vaio ve Corradiyi Nihat karşılığında Reale vermeyi teklif ettiği, ancak ekonomik sorunları olan Realin takasa yanaşmayacağı ifade ediliyor.

    NİHAT: EN İYİSİ OLSUN

    Öte yandan Diariovasco gazetesine uzun bir demeç veren Nihat, Henüz karar alınmadı. Real Sociedad ve benim için en iyisini istiyorum dedi.

    CSKA Moskovadan gelen teklifi doğrulayan ama yazılan para miktarını yalanlayan Türk futbolcu, parayı herşey olarak görmemesine rağmen geleceğini düşünerek profesyonel olarak maddi taleplerde bulunduğunu kaydetti.

    Nihat, Ne benim ne de Real tarafından henüz alınmış bir karar yok. İstediğim benim ve Real için en iyisinin olması. 3.5 yıldır Realdeyim ve bundan çok memnunum. Eğer halk gitmemi istemiyorsa bunun nedeni Realde iyi şeyler yapmamdır. Ama kariyerimizin kısa olduğunu futbolu bıraktığımızda ne yapacağımızı düşünmemiz gerek. Bu hayatın kuralı. Xabi Alonsoya bakın. Halk onu da istiyordu şimdi herkes ondan gurur duyuyor. Çünkü Şampiyonlar Ligini kazandı dedi.

    CSKA ÇOK İYİ TAKIM

    Rus takımı hakkında CSKA çok iyi bir takım. UEFA Kupasını kazandılar. Birçok adam aldılar ve gelecek sezon için önemli hedefleri var sözleriyle karşısındaki gazetecinin bu iş bitmiş edasıyla gülmesine yolaçan Nihat, Ama hiçbirşey demek istemiyorum. Ne kulüp ne de ben karar vermedim. Sakatlığım ciddi ve bir kulüp sakat durumda olan bir futbolcuyu alırken düşünür. Benimle çok ilgiliydiler şimdi ne olacağını göreceğiz diye ekledi.

    Eğer Realde kalırsa bunun sadece kontratını yenileyerek olacağını ifade eden 25 yaşındaki Türk futbolcu, ayrılması durumunda kulübünün de kazanmasını istediğini dile getirdi.

    Nihat, Her geçen gün dedikodular artıyor en iyisi en kısa zamanda kararın verilmesi. Real, Nihata bağlı değil. Benimle de bensiz de maç kazandılar. Futbolcu önemlidir ama maçı takım kazanır dedi.


    RONALDO VEYA ZİDANE EĞİLİM

    Basında çıkan haberlerden dolayı rahatsızlık duymadığını, ancak yalan haberlere sinirlendiğini belirten Nihat, Beni, sadece (Nihat Realden şu kadar para istedi) diye çıkan haberler rahatsız ediyor. Sonunda bir yöneticinin veya başkanın yanına çıkarak, Nihat kontratını yenilemek için bu kadar para istemedi. Ben asla rakam söylemem bu Yönetim Kurulu ve Nihat arasındadır. Sadece yalan duymak istemiyorum. Çok kolay bir şekilde milyon EUROlar konuşuluyor. Ben Ronaldo veya Zidane değilim açıklamasında bulundu.

    3 AY SONRA DÖNMEYİ UMUYORUM

    Nihat, sakatlığı ile ilgili olarak, Dizim tedaviye iyi cevap verdi. Şimdiden iyi bir ritimde koşuyorum ve topla oynayıp, birkaç hareket yapabiliyorum. Aynı sakatlığı yaşayan Türk ve La Ligadaki bazı futbolcularla konuştum. En önemlisi sabır. Herkes 6 veya 7 ay sonra oynamaya başladı. 6 aydan önce oynamak çok büyük risk demek. İlk sakatlığımı geçirip daha sonra yavaş yavaş sahalara döneceğim. Şu ana kadar herşey iyi gitti. En kötüsü takım arkadaşların oynarken izlemekti dedi.

    San Sebastianda 1-2 hafta daha kalıp neler olacağını göreceğini söyleyen Nihat, daha sonra en az 10 günlük tatile çıkacağını kaydetti.
#06.06.2005 02:48 0 0 0
  • Bu sezonun UEFA kupası şampiyonu CSKA Moskova gelecek sezon içinde yatırımlarını akıllı bir şekilde yapmaya başladı, herhalde gelecek sezon bol bol CSKA nın maçlarını seyredeceğiz...Nihat için hayırlısı olsun. Haber için teşekkürler
#06.06.2005 08:12 0 0 0
  • Haber için teşekkürler dostum. Bu sene bol bol Rusya takımlarını seyreteceğiz gibi iyi transferler yapıyorlar. Nihat orada güzel işler yapar..
#06.06.2005 08:22 0 0 0
  • Bence daha göz önünde bir ligde oynasa daha iyi olurdu
#06.06.2005 10:27 0 0 0
  • Nihat Kahveci rekor ücretle resmen CSKA Moskova’ya transfer oldu

    İSPANYA’nın Real Sociedad takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci’nin, Rusya’nın CSKA Moskova takımına transfer olduğu kesinleşti.
    Nihat’ın CSKA Moskova ile imzaladığı resmi sözleşme İspanyol basınına sızdı. Sözleşmeye göre Real Sociedad bu transferden 12 milyon euro’yu kasasına götürecek. Nihat ise yıllık 2 milyon euro olmak üzere 4 yılda 8 milyon euro kazanacak.
    CSKA Nihat’ın transferi için ödeyeceği 20 milyon euro Türk futbol tarihinde bir ilk. Avrupa’da hiç bir kulüp bir Türk futbolcusuna 20 milyon euro ödeyerek transfer etmedi. Basına sızan sözleşmenin ayrıntılarına göre milli futbolcumuz 20 Haziran’da sözleşmeyi bir kez daha basın önünde imzalayacak. 4 Temmuz’da da Rusya’ya giderek başkent Moskova’da resmi tören yapılacak.
    Bu arada, Beşiktaş’ın Nihat’ın transferinden 5 milyon euro’ya yakın bir para alması bekleniyor. Nihat’ın Beşiktaş’tan Real Sociedad’a transfer olurken yapılan sözleşme gereği transfer hissesinin yarısına yakını siyah-beyazlı kulübün olacak.
#06.06.2005 11:48 0 0 0
  • himm bence valencia ya gitsin rusya cok soguk cocuk usutur orada
#06.06.2005 16:52 0 0 0
  • ispanya liginden rusya ligine gitmesi bence o kadarda hayırlı değil ama yinede hayırlısı olsun
#06.06.2005 17:12 0 0 0
  • evet bugun moskova ya gitti
#06.06.2005 17:33 0 0 0
  • Real Sociedadlı Nihat Kahveci, dün Almanya'nın Münih kentinde CSKA Moskova ile dört yıllık sözleşme imzaladı.
    Rus yöneticilerle tüm medyayı atlatarak Münih'e giden ve bir klinikte tepeden tırnağa kontrolden geçen Nihat'ın ayağındaki sakatlığın tamamen geçtiği belirlendi. Bunun üzerine CSKA Moskova ile masaya oturan yıldız oyuncu, yıllık 1 milyon 800 bin Euro'ya imza attı. Rus takımına maliyeti 19 milyon 720 bin Euro olarak açıklanan Nihat'tan, daha önce yapılan anlaşma gereği Beşiktaş'a 2.5 milyon Euro ödenmesi bekleniyor. Nihat'ın 20 Haziran'da Moskova'ya geçerek basına tanıtılacağı da açıklandı.
#08.06.2005 07:34 0 0 0
  • Birazda ÇSK da seyredelim. İnşallah Nihat için hayırlı olur.
#08.06.2005 08:10 0 0 0