Sizi güzelleştiren yedi yasak yiyecek

Son güncelleme: 28.10.2022 18:19
  • Sağlıklı ve fit bir yaşam için süt, peynir ve kırmızı ete veda mı ettiniz? Şu halde yiyecek planınızı yeniden yapmakta fayda var.

    Bugüne kadar yasaklı listesinde bulunan bazı gıdalarla diyetinizi hızlandırabilir, selülit ve fazla kilolarınıza kolayca veda edebilirsiniz

    Zayıflamak için bir parça peynir

    Peynirin yüksek oranda yağ ve kalori içerdiği doğru. Ancak Amerikalı sağlık yazarı, diyetisyen Gayle Reicher, peynirin güçlü bir kalsiyum deposu olduğunu söylüyor. Bunun yanında peynirde bulunan linoleic asit kanser, kalp krizi ve diyabet riskini düşürüyor. Peynirde bulunan linoleic asit güzelleştirme konusunda da uzman. Her gün düzenli olarak yenilen peynir kilo vermeyi kolaştırıp bedendeki yağ depolarını parçalıyor.

    Öneri: İçine tatlandırıcı çeşniler katılan peynirleri mümkün olduğunca az tüketmelisiniz. Keçi peyniri çedar ve diğer tam yağlı peynir çeşitlerine göre kalorisi hayli düşük

    Cildin dostu çikolata

    'Çikolata akne ve migreni tetikliyor' gibi pek çok olumsuz kanı aslında gerçek değil. Aksine çoğumuzun vazgeçemediği bu lezzet aslında hem sağlık hem de güzellik konusunda son derece yararlı. İçeriğindeki maddeler kalp krizi ve kanserle mücadele ediyor. Yüksek oranda yağ içermesine rağmen stearic asit sayesinde kolesterolü yükseltmiyor. Beyinde seretoninini yükselten çikolata mutluluk veriyor. Çikolatada bulunan yağ saç ve cilt güzelliğini artırıyor.

    Öneri: Bitter çikolatayı daha çok tercih etmelisiniz. Bunun anlamı şu: Çikolata ne kadar saf olursa o kadar az yağlı kakao yağı barındırır. Bedende yağ depolanmasını hızlandıran karamel ve goflet gibi ek besinlerle karıştırılmış varyasyonlardan uzak durmalısınız.

    Biftek gençleştiriyor

    Dana eti yüksek oranda protein ve yararlı besinler içeriyor. Özellikle kadınlar yeterli oranda dana eti tüketmediği takdirde demir, çinko gibi mineraler ve B12 vitamini eksikliği yaşıyor. Kadınlar bu minerali yeterli miktarda almadıkları zaman yorgunluğa karşı ve hastalıklardan koruma konusunda desteksiz kalır. Çinko ise kanın stabilizasyonunda etkili. B12 vitamini ise hücrelerin çoğalması ve kendini yenilemesinde önemli rol oynuyor.

    Öneri: Yağsız dana eti sağlık için en uygunu. Fileto halinde aldığınız eti haşlanmış sebzelerle karşıtırarak servis etmelisiniz.

    Obeziteyle savaş için süt

    Amerikan Diyet Derneği sözcüsü, Illinois'teki Western Springs Kliniği'nden Dr. Diane Quagliani,'Süt içerek kemik kırılmalarına, osteoporoz hastalıkları, yüksek tansiyon hatta obeziteyle bile savaşabilirsiniz' diyor.

    Öneri: Yağsız süt ve diyet süt ürünlerini sıkça tüketmelisiniz. Diyet sütü yulaf ezmesi ve kuru meyvelerle karıştırarak uzun süre tokluk hissedebilirsiniz. Süt ve krema katlılı çorbalar için ise aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

    Kahveyle selülite veda

    Artık kahveden korkmanıza gerek yok. Ancak kahveyi sınırlı düzeyde tutmalısınız. Yakın zamanda yapılan araştırmalar kahvede bulunan kafeinin kalp krizi, fibrokistik göğüs ve yüksek tansiyonla savaşta yararlı olduğunu ortaya çıkarıyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olan kafein, fazla yağların vücuttan çözülmesini de kolaylaştırıyor. Kafeinle selülitlerinize ve ödemlerine veda edebilirsiniz.

    Öneri: Kendinize günde en fazla iki ya da üç fincan kahve sınırlaması getirmelisiniz. Kahveyi sade içemiyorsanız, diyet süt ve esmer şeker ile tatlandırabilirsiniz.

    Işıltılı gözler için yumurta

    Kolesterole sebebiyet vermesi nedeniyle yumurta tüketmine kaygı ile yaklaşılıyor. Ancak yeni araştırmalar yumurtanın sanıldığı kadar zararlı bir besin olmadığını açığa çıkarıyor. Yumurtada düşük yağ oranı (bir yumurta yaklaşık beş gramdan az yağ içeriyor) ve göz sağlığını artıran lutein adlı besin var.

    Öneri: Mümkün olduğu kadar katı pişmiş ve rafadan olanları tüketin. Lutein etkisini artırmak için ıspanak ve diğer sebzelerle yumurtayı karıştırın. Omlet yemeği seviyorsanız, sarısını bir kenara ayırıp, akını yemelisiniz.

    Diyeti fındıkla hızlandırın

    Fındık da kısa bir süre öncesine kadar yasaklılar listesinde yer alıyordu. Ancak fındık yağının kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiğinin duyulmasıyla popüleritesini yeniden kazandı. Fındık kilo vermeyi hızlandırıyor. Boston'daki Brigham Hastanesi'nden araştırmacı Kathy McManus, günde bir avuç fındık ilave edilen diyetlerde daha hızlı başarılı sonuçlar aldıklarını açıklıyor. Fındıkta bulunan magnezyum ise bazı diyetlerin yan etkileri olan şişkinlik, moral dalgalanmaları ve başağrıları gibi sorunları gideriyor.

    Öneri: Öğleden sonraları atıştırmak için Küçük bir avuç dolusu fındık (Yaklaşık 170 kalori) yiyebilirsiniz.

    Öğlen yemeğinde salatanıza yine küçük bir avuç dolusu dövülmüş fındık ekle yerek mönünüzün besin değerini artırabilirsiniz.
#06.06.2005 03:04 1 0 0
  • saol dostum......
#06.06.2005 17:41 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgiler için
#06.06.2005 21:55 0 0 0
  • arkadasım saol bilgiler için
#07.06.2005 16:50 0 0 0
  • Bilgiler için teşekkürler arkadaşım
#08.06.2005 10:18 0 0 0
  • cok tskler bilgiler icin cikolataya devam
#08.06.2005 16:20 0 0 0
  • kim hangi yiyecek için ne derse desin ben yemekten vazgeçmem. Saydıklarının hepside benim (süt hariç) umursamadan yediğim şeyler...Faydalı olduğunu bilmek mutlu etti beni...Paylaşımın için teşekkürler...
#08.06.2005 19:31 0 0 0
  • tesekkürler bu güzel bilgiler için
#11.06.2005 23:27 0 0 0
  • Bilgiler için sagolasın ellerine saglık
#13.06.2005 19:05 0 0 0
  • ellerine sağlık kardeş.Teşekkür ederim
#25.12.2005 12:38 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM :cubuk:
#25.12.2005 23:53 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#28.10.2022 18:19 0 0 0