güzel düşün,güzel gör!...

Son güncelleme: 29.06.2009 20:24
  • Güzel Düşünen,güzel Görür..güzel Gören Güzelleşir..

    --------------------------------------------------------------------------------

    Güzellik nasıl elde edilir,bulunur,yaşatılır,yansıtılır güzellikte kalınır?
    en önemlisi kendimizi hangi özellik,bakış ve alışkanlıklarla sıradan basit bir yaratık olmaktan kurtarabiliriz..?
    Sıradan basit bir yaratık olmak..daha da çekilmezi,toplumunu çevresini ailesini rahatsız eden,üzen bir dert küpü olmak..
    Sayısız emel,arzu,istek ve şehvetlere sahip olucağız,imkanımız az ,gücümüz sınırlı olacak,ve biz bu çerçevede emelimize çirkinliği bulaştırmadan,çevreye parazit olmadan başaracağız..
    Ama nasıl?
    Mümkün mü bu
    Elimizde sınırlı bir ömür, arızalanabilecek, ölecek bir et kemik yığını vücudumuz,hesap vereceğimiz bir kabir,zaman kısıtlı,yol uzun,harçlık az
    Güzel olmak için önce güzelliği kendi içimizde barındırmamız gerekiyor..
    bakış açısına göre bir insan,acıdan zevk alabilir,tatlıdan acı duyabilir..
    Çirkinlikler,çirkin bakış tarzları kafamıza kalbimize gözümüze üşüşen sinekler gibidir..rahatsız ettikleri doğrudur ama,ufak bir hamle ile sinekleri kovmamız mümkündür..güzel bakışlı insan bir ömür o sineklere mahkum olmayacak kadar akıllı ve güzellik salgılar..
    Güzel insan ,güzelliği salgılamak için istediği şartları bulamıyorsa,bulunduğu şartlarda güzel olmasını başarabilendir..üzüntüsüz ve mutlu yaşamak için hep şart koşan,sürekli şartları çoğaltan bir tutumla,insan kendi huzurunun güzelliğinin en büyük düşmanı olmaz mı..?
    İnsan kendi üzüntüsünü derdini çirkinliğini kendisi icad eder..putunu kendi yapar kendi tapar..insan kendisine verdiği zarar kadar ,bir zarar görmüş değil başkasından..yunusun dediği gibi;"cehennemde ateş yoktur,herkes kendi odununu taşır oraya.."çirkin insan yoktur,çirkinleşen vardır.çirkin göz yoktur çirkin bakış vardırçirkinlik insana yakışmıyor ama,ne yazık kı insan her her zaman kendisine yakışan güzelliği, güzel bakışı salgılayamıyor
    Güzel bakış açısını yakalayanlar,maddi açıdan kendisinden aşağıda olanları,manevi açıdan kendisinden yukarı olanları örnek alarak şükür ve gayret sahibi olurlarmutlu ve güzel insan kesimi budur..aksini yapanlar hep ruh bunalımında ömür tüketirler..
    Şairin dediği gibi :"Hoştur bana senden gelen,ya hil'at u ya kefen,kahrında hoş lütfünde"
    Dövenle dövüşüyorsan,sövenle sövüşüyorsan,gönül koyana gönlün kırılıyorsa güzel değilsindir..
    güzel bakışsız,şikayetçi kesim,konuları ağırlaştırmaktan,çirkinlik üretmektan başka işe yaramaz..
    ashabı kiram ile bir dere kenarından geçerken,orada tiksindirici bir leş kokusu ...herkes burnunu kapatır,yüzünü buruştururuken,Resulullah (sav) tebessüm ederek :"ne güzel dişleri varmış.." güzel insana,güzeller güzeline,güzel bakışa bak hizaya gel...
    şu şarkı sözü kulağımızda...
    "üzüldüğün şeye bak.."
    Muhsin Arslan
#29.06.2009 20:24 0 0 0