[FONT="Arial Narrow"]Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürün

Tavuğun lezzetli olması için, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı salça, bir miktar sıvıyağ ve biraz da kırmızı pul biber koyup iyice karıştırın Tavukları bu sosa bulayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin Ardından fırında pişirin

Tavuklar, marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olur

Pişirilen tavuk ya da pilicin lezzeti için, karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun

Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin

--------------------------------------------------------------------------------

Hamur işleri İle İlgili Püf Noktaları

Pastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin

Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin

Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın

Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın Ağzı sıkıca kapanan bir kutuya boşaltın

Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın

Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun Hamurun üstünün kurumaması için nemli bir bez örtün

Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır

Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir



--------------------------------------------------------------------------------
Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun

Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın

Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin

Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin

Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir

Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir

Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin

Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun

--------------------------------------------------------------------------------
Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları

Balığın taze olup olup olmadığı, gözlerinin parlak, etinin sıkı, solungaçlarının pembe olmasından anlaşılır Parmakla bastırıldığında kısa sürede eski haline dönmelidir

Ellerdeki balık kokusunu gidermek için limon ya da sirke ile ovmak gerekir

Balıkların pullarını temizlemek için, soğuk suyun içinde 5 dakika bekletin ve yıkayın

Balıkların kıtır kıtır kızarması için, un yerine mısırunu ile kızartın

Mutfağınıza yayılan balık kokusunu gidermek için, bir tencerede az miktarta sirke kaynatın

--------------------------------------------------------------------------------

Kurubaklagillerle İlgili Püf Noktaları

Fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagilleri böceklerden koruyabilmek için, kovanozları sık sık havalandırın

Haşlanan kuru fasulyeler, pişme süresinin geçmesine rağmen hala sertse, suyuna çok az miktarda maden suyu eklerseniz (bir miktar vitamin kaybı olsa da) çabuk pişerler
--------------------------------------------------------------------------------
Makarna ve Pilavlarla İlgili Püf Noktaları

Makarnanızın birbirine yapışmaması için, haşlama suyuna bir kaşık sıvı yağ koyun

Pilavınızın daha lezzetli olması için, et suyu veya tavuk suyu ilave edin

Pilavınızın daha beyaz olması için, yıkadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkın

Pilavınızın lezzetli olması ve iyi pişmesi için, pirincinizin kırıksız ve su kaldıran cinsten olması gerekir Baldo bu konuda gayet iyi bir seçenektir

Makarnanızın daha lezzetli ve besleyici olması için üzerine yoğurt, peynir, kıyma veya domates – biber – sarımsak ile hazırlanmış çeşitli soslar ilave edin

--------------------------------------------------------------------------------

Şeftalinin kabuklarını kolay soyabilmek için, birkaç saniye sıcak suya batırın

Limonun suyunu iyi çıkarması için, kesmeden önce birkaç dakika sıcak suda bekletin

Kesik limonun kurumaması için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin

--------------------------------------------------------------------------------
Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

Akını kulandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın

Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın

Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın

Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın

Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevirilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın

Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur

Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır

Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir

Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir

Yumurtalar alümünyum kapta çırpılırsa siyahlaşır Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kababır, hem kararmaz

--------------------------------------------------------------------------------

Tatlılarla İlgili Püf Noktaları

Baklavaların kenarlarının ince olması çok önemlidir Oklava ile açarken kenarlarına parmak uçları ile iyice bastırılır

Sütlü tatlı yapılırken şekerin en son eklenmesi topaklanmayı engeller

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 913
favori
like
share