Kestane Balı Faydaları - Kestane Balı Hakkında
Kestane; Fagaceae familyasının ballı olarak bilinen üç türünden biridir Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkı da bulunurlar Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle BHemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda kestane balı tüketilmelidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2729
favori
like
share