1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
1 bardak kadar bütün fındık gerekiyor.

YAPILIŞI

önce unla yağı kavurun.
şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine bütün fındık koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın servis edene kadar buzdolabında saklayın... isterseniz servis ederken kürdan batırabilirsiniz kolay bir tatlı çeşidi afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share