Final Fantasy X-2

Son güncelleme: 01.07.2009 03:48
  • Final Fantasy ve gizemli dünyası kaldığı yerden devam ediyor.

    /no?"]noimage
    Square Soft firması bitmek tükenmek bilmeyen FF serisine FFX-2 ile kaldığı yerden devam ediyor. Oyun FFX'in sonundan başlayıp ilerisine ışık tutan bir seneyoya sahip. Ana karakterler ise Yuna, Rikku ve oyuna yeni katılan Paine. Eski oyunlardan tanıdığımız Yuna ve Rikku Kamome klanına mensup küre avcılarıdır. Paine ise on sekiz yaşında, çok zeki bir kız. Ayrıca Al Bhed'li olmamasına rağmen çok akıcı bir şekilde Al Bhed'ce konuşabilen, geçmişi süprizlerle dolu olan gizemli bir karakter. Ayrıca oyunda üç tane meslek seçebiliyoruz; Paine (Knight), Rikku (Thief) ve Yuna (Gunner).
    Yeniliklere buyrun
    FF X-2 sadece yeni karakterlerle kalmamış bünyesine birçok yenilik eklemiş. Öncelikle, Yuna artık özel güçlerini kullanmıyor (ama bazı bölümlerde bu güçleri yine kullanabileceğiz), bunların yerine ise Yuna bir çift taramalı tüfeğe sahip. İkinci yenilik ise zindanların yeni eklenen komut hareketleri ile çok daha eğlenceli yerlere dönüşmesi. Ayrıca istediğiniz bölümü seçebileceğiniz ''Görev Seçme'' ve bitirdiğiniz bölümün seneryoya etki edeceği ''Aktif Bağlantı'' sistemleri ile de oyunun akıcılığı maksimuma çıkartılmış. Bunların haricinde FFX-2 iki yeni kombat sistemi ile geliyor. ''Aktif Kombat'' sistemi ile dövüşler daha heyecanlı olacak. Ayrıca diğer sistem sayesinde de oyunun gerçekçiliği arttırılmış. Örneğin bir büyü yapacaksınız ama enerjiniz az kalmış, işte bu sistem sayesinde bu durumlarda yaptığınız büyünün süresi normalden çok daha uzun sürüyor. Son değişiklik ise oyuna yeni eklenen ''Dress Up'' sistemi. Bu sistem ile kombat başlamadan L1 tuşuna basarak oynadığınız karakterin mesleğini karşınıza çıkaran piramit tablo sayesinde istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.
    Ayrıca oyun görsel olarak PS 2'yi sonuna kadar zorlamaya çalışan bir yapıya sahip. Yayınlanan görüntülerden de rahatça anlaşılacağı üzre FF X-2 beraberinde getirdiği yeniliklerin yanında kendinden görsel yapısı itibarı ile de oldukça söz ettireceğe benziyor. Son bir not daha eklemek gerekirse; yapımcı firma oyunun devam niteliğinde olan yapısını bozmamak için yerleşim yerlerini de bir önceki oyuna paralel olarak dizayn etmiş. Sonuç olarak FFX-2 yenilikleri, görsel yapısı ve müzikleri ile şimdiden bir hit olmaya aday.
#01.07.2009 03:48 0 0 0