Güzelliğiniz için altın kurallar

Son güncelleme: 01.07.2009 07:16
  • bakım - cilt bakımı - güzellik - kadın
    noimage
    Doğal güzellik reçeteleri
    1-Jel bazlı nemlendirici göz jeli özellikle buzdolabında saklayın. Bu ürünler serin olarak uygulandığında gözaltı şişliklerine daha etkili bir çözüm sağlamış olursunuz. Göz kremini göz kapağının üstüne ve tam gözün altına sürün.

    2-Güneş koruyucu içerikli ürünleri, güneşe çıkmadan 30 dakika önce uygulayın. İçeriklerin, cilt tarafından emilebilmesi için bu süre yeterli olur. Miktar olarak da bir çay kaşığı, tüm yüz ve boyun bölgesi için yeterlidir.

    3-Maske ya da peeling işlemi yapacaksanız, cildin mutlaka iyi bir şekilde temizlendiğinden emin olmanız gerekiyor. Makyajlı ya da iyi temizlenmemiş bir cilt ile uygulamayı yaparsanız, cildin temizlenmesi yerine, makyajın ve cilt üstünde bulunan kirin daha derine inmesine neden olmuş olursunuz.

    4-Güneş koruyucu içerikli krem seçerken hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı etkili krem seçin. UVA, cildin yaşlanmasına sebep olan, her mevsim maruz kaldığınız güneş ışını ve camın arkasında dahi olsanız sizi etkiliyor. UVB ise bahar ve yaz aylarında ve öğle saatlerinde daha etkili.

    5-Ayrıca anti-oksidan içerikli bir güneş koruyucu kremi tercih etmek de çok önemli bir faktör. Nar özü gibi güçlü bir antioksidan içeren güneş koruyucu kremi hem güneş ışınlarına karşı filtreleri hem de anti-oksidan gücü ile sizi güneşin zararlı ışınlarına karşı daha etkili korur.

    6- Cilde peeling uygularken dudaklara da uygulayın. Böylece dudaklar, kuru hücrelerden arınmış olacağından daha dolgun, daha canlı ve daha diri gözükür.

    7-Yüzünüzü yıkarken ne çok sıcak ne de çok soğuk su kullanın. Bunun yerine oda sıcaklığındaki ılık bir su ile yıkamak tercih edin. Aşırı soğuk su ile kan damarları büzüşüyor, çok sıcak su ile yıkandığında da damarlar genişliyor ve kızarık görünüme, hassasiyete sebep olabiliyor.

    8- Yüzünüzü temizlerken çok ovalamayın ve sert bir şekilde yapmayın. Yüzünüzü su ile durularken elinizle ovuşturarak temizlemektense, avuç dolusu suyu yüze çarpmak, havlu ile sert bir biçimde yüzü silmemek de dikkat edilmesi gereken bir nokta.

    9-Ayrıca yüzünüz çene hizamızda bitmiyor, boyun ve dekolte bölgesine de uygulama yapmanız gerekiyor. Yaşınızı belli eden boyun, dekolte ve ellerinizi de unutmamanız gerekiyor, aynı özeni bu bölgelere de göstermelisiniz.

    10-Eğer nemlendirici etkili alkol içermeyen bir tonik kullanıyorsanız makyaj sonrasında makyajı sabitlemek için yüzünüze püskürtebilirsiniz. Ve güneş altında terlediğinizde yine bu özelliklere sahip toniği cildinize püskürtebilirsiniz.

    11- Su ile cildinizi nemlendirmeye çalışmak çok yanlış bir davranış. Su cildinizde kururken ciltteki suya da çekerek aslında cildin daha çok kurumasına sebep olur. Su yerine cildi daha da kurutmamak için, nemlendirici etkili alkolsüz bir toniği cildinize püskürtebilirsiniz.

    12-Göz çevresindeki çizgiler için uyguladığınız göz kremlerini, dudak çevresine de uygulayabilirisiniz. Dudak çevresinde göz çevresi gibi hassas olduğundan bu bölgede belirginleşen çizgiler için göz kreminizi kullanmak etkili olacaktır.

    13- Özellikle sigara içen kişilerin dudak çevresindeki kas hareketlerinden ve sigaranın toksinlerinden dolayı bu bölgedeki çizgiler yoğun olabilir. Anti-oksidanlı bir ürün kullanmak yine çok önemli. 14-Son olarak da kulakları da unutmamak gerekiyor; kullandığımız sıkılaştırıcı ürünleri kulaklarınızın yumuşak bölgelerine sürün. Çünkü yaş ilerledikçe kulak memeleri büyüyüp aşağı doğru sarkar.
#01.07.2009 07:16 0 0 0