Robert Pattinson Kimdir - Robert Pattinson Resimleri - Robert Pattinson Biyografisi - Robert Pattinson Hakkında
Robert Thomas-Pattinson (d. 13 Mayıs 1986 Londra, İngiltere) İngiliz aktör ve model. Pattinson oyunculuk kariyerine kısa süre önce Uli Edel'in yönettiği, Sam West ve Benno Furmann'ın başrolde yer aldığı, bir Alman destanı olan Nibelungen'le ilgili Ring of the Nibelungsla başladı. Reese Witherspoon'un Vanity Fair filminin iki alternatif sonundan birinde, Witherspoon'un oğlu rolünde yer aldıysa da bu son kullanılmadı.

Robert Pattinson, bunun öncesinde, Barnes Tiyatro Grubu'nun bir üyesiydi ve Thornton Wilder'ın yönettiği Our Town'da George Gibbs karakteriyle başrol oynamıştı. Robert, ayrıca, Cole Porter'ın yönettiği Anything Goes”da Lord Evelyn Oakleigh ve Tess of the D'Urbevilles'de de Alec rollerini üstlendi. Genç oyuncu, kısa süre önce ise, OSO Sanat Merkezi'nde Macbeth'te Malcom'ı oynadı.

Son olarak Harry Potter ve Ateş Kadehi filminin oyuncu kadrosuna, Üçbüyücü Turnuvası'nda Hogwarts'ı temsil edecek olan Cedric Diggory rolüyle katıldı. Twilight isimli kitabın filminde Edward Cullen'ı canlandırıyor. 2009 senesi içerisinde gösterime girmesi beklenen Salvador Dali ve Federico Garcia Lorca arasında varolduğu düşünülen aşkı anlatan Little Ashes filminde Dali'yi canlandırıyor.Twilght filmi ile büyük çıkış yapan oyuncunun 2009-2010 yılları için Remember Me,Unbound Captives ve Twilight Serisinin 2.filmi olan New Moon ile 3 film projesi vardır.


Filmografi

Yıl Film Rolü Notlar
2004 Ring of the Nibelungs Giselher Television film
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi (film) Cedric Diggory
2006 The Haunted Airman Toby Jugg Tv film
2007 The Bad Mother's Handbook Daniel Gale Television film
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (film) Cedric Diggory küçük rol
2008 How To Be Art
Alacakaranlık (film) Edward Cullen MTV Movie Award for Breakthrough Performance Male
MTV Movie Award for Best Kiss
MTV Movie Award for Best Fight
2009 Little Ashes Salvador Dalí
Remember Me Tyler Roth Prodüksüyon aşamasında
2009 New Moon Edward Cullen Çekimler bitti, 20 Kasım 2009'da vizyonda
2010 Unbound Captives Phineas Prodüksüyon aşamasında



http://www.main-board.com/unluler/239364-robert-pattinson-resimleri.html

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2482
favori
like
share
Şayeste Tarih: 19.02.2010 22:41
Konular birleştirildi..
lamia_lady Tarih: 13.02.2010 16:21
çok tatlıııı
lamia_lady Tarih: 13.02.2010 16:21
allhım bir insan bu kadarmı yakışıklı olurr yaaaa tatlım
Nehir Tarih: 12.01.2010 16:37


Nehir Tarih: 01.07.2009 17:03
resimlerini eklemiştim içine eklemeyi unutmuşum :200:
MiSS-FENER Tarih: 01.07.2009 16:43
Çok Yakışıklı Değil Ama Karizmatik Özellikle Alacakaranlık Filminde..

Hem Sinemada İzledim Hemde Dün Gece İzledim + Kitabınıda Okudum Çok Güzeldi
Rolünün Hakkını Vermiş..

Teşekkürler Nehir..