Malzemeler
2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akçaagaç şurubu
1 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
Elma Tatlısının Yapılışı
Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın Başka su ilave etmeye gerek yok Elmalar kendi saldıkları elma suyu içinde pişiyorlar Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin Fırından çıkarınca içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın



Not: Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur Cevizleri mutlaka bir öğütücüde çekerek un haline getirin

İsterseniz ekşi elma yerine tatlı elma kullanabilirsiniz ve tencerede de pişirebilirsiniz
Elma tatlısını tatlandırmak için ben akçaağaç şurubu kullandım Bunun yerine pekmez yada bebeğiniz bir yaşından büyükse ballada tatlandırabilirsiniz Balı elmalar soğuduktan sonra ilave edin...Afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share