Saat Yapımı

Son güncelleme: 01.07.2009 13:13
  • Uçup Giden Zaman - Saat Yapımı - Kelebek Saat Yapımı

    noimage

    Bu saati BeyazKKelebek'in yazısında gördüğümde yapmaya karar verdim vermesine de, hazırlık aşaması biraz zaman aldı. Daha önceki saat reprodüksiyonlarımızda olduğu gibi malzeme ve alet seçimi sıkıntılı oldu. Tasarımı Susanne Philippson tarafından yapılan Butterfly isimli bu saatin kopyasını çıkarmak için, ilkin orjinal resminin büyütülmüş bir çıktısını aldım (bu arada orjinal tasarımın çapı 40cm imiş).

    noimage

    Saati kontrplâktan (1-2 TL) yapmaya karar verdim. Aldığım kontrplâk üzerine çıktıdaki resmi aktardım (bu iş için karbon kağıdı kullanılabilir). Daha sonra kıl testeresi (sap + uç 2-3 TL) aracılığı ile şekli keserek çıkardım. Zımpara ile çapaklı kısımları temizledim. Renklendirmek için renkli folyo kullanarak dah pürüzsüz bir yüzey elde edebirdim, fakat ahşap boyası (2-3 TL) kullanarak ahşabın doğal desenlerinden de faydalanmayı yeğledim. Boyama işlemi için küçük bir sulu boya fırçası kullandım. Örtücü olsun diye boyadan kaçınmadım ve ahşaba yedirerek tek kat sürdüm.

    noimage

    Boya kuruduktan sonra saat motorunu taktım (3 TL). Kelebekleri duvara asınca saatin kadranı ile aynı yükseklikte durması için harita çivilerinden faydalandım. Herşey bittikten sonra saati ve kelebekleri doğru konumda olmasına dikkat ederek duvara astım. Orjinal tasarım öylesine uyumlu, zarif ve sade hazırlanmış ki, bu saate rakam eklemek, kadranı daire dışında başka bir şekilde yapmak, kelebekleri sayı ve büyüklükçe abartmak zevksizlik olurdu. Bende elimden geldiğince orjinaline sadık kalarak saati yaptım.


    Alıntı..
#01.07.2009 13:13 0 0 0