Azeri Kiymali Xingel - Kiymali Xingil Hazırlamaq
Malzemeleri
2 Su bardagi un
2 Adet sogan
80 gram margarin
1 yumurta
1 su bardagi yogurt
2 dis sarmisak
400 gr et kiymasi
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi:
Ewelce un .yumurta ve sütten berk hamur yogrulur.Sonra hamur 1-2mm kalinliginda yayilir,tikelere bölünür.
Temizlenmis ve dogranmis soganin yarisi margarinde kizartilir.Soganin ikinci yarisi düz ve istiotla birlikte et kiymasina karishdirilir.
Daha sonra kiymasi kavrulur..Sarmisak tuzla ezilip yogurtla karistirilir.
Hamur tikeleri kaynayan tuzlu suya salinip pisirildikten sonra süzülüp iri dayaz tabaglara dökülür,ortasina kiyma konulur. kenarlarina kavrulmus sogan ve sarmisakli yogurt tökulur

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1178
favori
like
share