Malzemeleri:

10 dilim Uno club sandviç ekmeği
-2 orta boy elma
-2 orta boy havuç
-1 su bardağı bayat ekmek unu(bayat ekmeğin rondodan geçirip,buzlukta sakladıklarımdan kullandım)
-4 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket kakaolu pasta kreması
-1.5 su bardağı soğuk süt
-1 su bardağı organik kayısı,kaynar suda bekletilmiş,havlu kağıtta kurutulmuş
-Biraz tarçın
-1çay bardağı erik suyu(kendim hazırladım,herhangi bir meyve suyu da olabilir)
karlı uludağ pastası

Hazırlanışı:

1-Elmaların kabuğunu soyup,rondodan geçiriyoruz.1.5 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve tarçını ekleyip,10 dakika kadar pişiriyoruz.

2-Havuçların kabuklarını kazıyıp,rondodan geçiriyoruz.2.5yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle 15 dakika kadar pişiriyoruz

3-Bir kaseye 1.5 su bardağı soğuk süt ve pasta kremasını mikser yardımıyla hızlı devirde birkaç dakikada hazırlıyoruz.

4-Ayrı bir kaseye uno ekmeklerimizi elimizle minik minik kopartıyoruz,1 çay bardağı erik suyu ile ıslatıyoruz.
Havuç karışımını,elma karışımını ve hazırladığımız pasta kremasını,kuru kayısıları ilave edip,elimizle homojen bir karışım elde edene kadar elimizle yoğuruyoruz.

5-Katı bir kıvam elde ediyoruz(kıvamı yumuşak olursa biraz daha bayat ekmek unu ilave edebiliriz

6-Orta boy cam kaseyi streçleyip,içine 1 çay bardağı hindistan cevizini ilave ediyoruz,üzerine karışımı ekleyip elimizle iyice bastırıyoruz.Orta kısma biraz daha hindistan cevizi ilave ediyoruz

7-Kalan karışımı da ilave edip elimizle iyice bastırıyoruz,birkaç saat yada 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.Kaseyi ters çevirip pastayı çıkartıp meyve çayı eşliğinde servis ediyoruz

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 396
favori
like
share