bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme



Malzemeleri:

2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
2 su bardağı bayat ekmek unu
1 çay bardağı yoğurt
6-7 dal ince ince kıyılmış taze nane
3 bardak kepek unu (buğday unu kullanabilirsiniz)
¼ çay bardağı buzlu su(kıtır kıtır olması için)
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
200 gr beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
1/4 demet pazı yaprağı (1 bardak suyla haşlanmış ve rondodan geçirilmiş)
Yarım su bardağı süt
Süslemek için:
Çörekotu ve sivri biber

Hazırlanışı:

1-Bayat ekmek ununu havuz şeklinde açıyoruz
2-Yumurta,yoğurt,tuz su,zeytinyağını ilave ediyoruz
3-Kaşıkla yedire yedire karıştırıyoruz
4-Kabartma tozu ve un ilavesiyle hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
5-İnce kıyılmış taze naneleri ilave ediyoruz
6-Hazırladığımız hamuru merdaneyle tart kalıbı boyunda açıyoruz
7-Yağlanmış tart kalıbına ,kenarlarını elimizle yukarı doğru çekerek yayıyoruz
8-Diğer tarafta maydanozları iri iri kıyıyoruz,
9-Rondodan geçirdiğimiz pazı,maydanoz, ufalanmış beyaz peynirle harmanlıyoruz
10-Hazırladığımız tart kalıbının üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz
11-Süt ve ayırdığımız yumurta sarısınızı iyice çırpıp
12-Peynirli karışımın üzerine gezdirerek döküyoruz
13-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
14-Çörekotu ve biberle süsleyip
15-Sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun (yanında bol köpüklü buz gibi ayran harika oluyor)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 472
favori
like
share