bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme



Malzemeleri

*175 gr oda sıcaklığında margarin

*1 yumurta

*pk.vanilya

*1.5 çay b. pudra şekeri

*1.5 su b. un

*1 portakal kabuğu rendesi

*1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş)

*Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış)

*muz parçaları

Hazırlanışı:

1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz.

2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip,

3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip,

5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.

7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz.tartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz.

Sevdiklerimize ikram ediyoruz.

AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share