Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Bayat Ekmekten Tartölet
Bayat Ekmekten Tartölet
366
Son güncelleme: 01.07.2009 14:06
Şayeste
bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme
Malzemeleri
*175 gr oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*pk.vanilya
*1.5 çay b. pudra şekeri
*1.5 su b. un
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş)
*Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış)
*muz parçaları
Hazırlanışı:
1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz.
2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip,
3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip,
5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz.tartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz.
Sevdiklerimize ikram ediyoruz.
AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz)
#01.07.2009 14:06
0
0
0
Bayat Ekmekten Tartölet Konusuna Benzer Konular
Bal Kabaklı Tartolet
03.04.2004
Çikolatali TartÖlet
03.04.2004
Bayat Köyü Ayaş
05.01.2010
Acıbademli Mini Tartolet
17.08.2005
Bayat Ekmekten Pizza
20.03.2009
Plastik Gıda Ambalajı
01.07.2009 14:06
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Adapazarı Duşakabin