Bayat Ekmekten Tartölet

Son güncelleme: 01.07.2009 14:06
  • bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme

    noimage

    Malzemeleri

    *175 gr oda sıcaklığında margarin

    *1 yumurta

    *pk.vanilya

    *1.5 çay b. pudra şekeri

    *1.5 su b. un

    *1 portakal kabuğu rendesi

    *1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş)

    *Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış)

    *muz parçaları

    Hazırlanışı:

    1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz.

    2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip,

    3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

    4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip,

    5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

    6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.

    7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz.tartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz.

    Sevdiklerimize ikram ediyoruz.

    AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz)
#01.07.2009 14:06 0 0 0