Çilekli Revani

Son güncelleme: 01.07.2009 14:10
  • revani tatlısı
    noimage


    Malzemeleri:

    -3 adet yumurta
    -3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt(katı yerinden)
    -1 su bardağı sıvı yağ
    -2.5-3 su bardağı un
    -1 su bardağı irmik
    -1 su bardağı toz şeker
    -1/2 çay bardağı koyulaştırılmış çilek suyu
    -2 portakal kabuğu
    -Kabartma tozu

    Şerbeti İçin:
    3 su bardağı su
    3 su bardağı tozşeker

    Hazırlanışı:

    1-Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpıyoruz. Yoğurdu , Sıvı yağı,irmiği,portakal kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz.
    2-Ayrı bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave ediyoruz.
    3-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye (büyük yuvarlak borcam kullandım) çırpılan hamuru döküyoruz
    4-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
    5-Bu arada Sekeri,suyu iyice kaynatıp şerbeti elde ediyoruz.
    6-Fırından çıkardığımız revaniyi biraz soğuyunca istediğimiz şekilde kesip, sıcak şerbeti üzerine döküyop şerbetin iyice çekmesini bekliyoruz(şerbet artacak gibi görünsede tam ayarında oluyor.
    7-çilek marmelatı,hindistan cevizi ile süsleyip soğuyunca sevgiyle sunuyoruz
    Afiyet olsun
#01.07.2009 14:10 0 0 0