Snowshoe - Karayak

Son güncelleme: 01.07.2009 16:25
  • Snowshoe - Karayak - Snowshoe Kedi Irkları

    noimage

    Temel Özellikleri
    Oldukça, hareketli, enerjik, sadık ve uyumludurlar. Ev yaşamına kolay adapte olurlar. çocuklarla, köpeklerle ve diğer petlerle iyi anlaşırlar. çok yumuşak melodik bir ses tonu vardır.

    Konuşmayı ve kibar bir mırıldanma ile sahibine sevgisini anlatmayı sever. İyi bir avcı ve oyuncudur. özellikle atılan nesneleri alıp getirme oyununu çok sever. İnsanlarla olmaktan mutlu olan sosyal kedilerdir.

    Görünüş ve Vücut Yapısı
    Geniş, yuvarlak ve güçlü kafa yapısına sahip olan Snowshoe, iyi gelişmiş bir çene ve küçük sevimli bir ağıza sahiptir. Burun yandan bakıldığında düz bir görünümdedir. Geniş yapılı kulakların uç kısımları hafiçe sivri olacak şekildedir.

    Her zaman canlı ve tamamen yuvarlak olan parlak gözleri, derin mavidir. Orta boyutlarda bir ırktır. Kıvrak ve zarif olan gövdesi uzun ve iyi gelişmiştir. Bacaklar ince ve orta boyutlardadır. Patiler yuvarlak, geniş ve sağlamdır. Kuyruk orta uzunlukta, ince yapılı ve vücuduyla orantılıdır.

    Oldukça dolgun ve ipeksi, kısa tüylere sahiptir. Vücudunda Himalayan' ınki gibi mavi ve mühürlü noktalar vardır. Mühürlü olanlarında, burun bölgesi beyaz renktedir ve ters dönmüş bir "V" şeklini almıştır.

    Yüz siyah olduğunda ise çene ve patiler her zaman beyazdır.

    Tüy Bakımı
    Kısa olan tüyleri çok sık bakım istemez. Fakat iyi ve temiz görünümde olabilmesi için oyun haline getirip yapılan fırçalamalar yeterlidir. Az derecede tüy döken bir ırktır. Tel uçlu fırçaların kullanılması tavsiye edilmez.

    Eldiven şeklinde lastik fırçalar bu ırkın tüy bakımı için en doğru seçimdir.

    Kökeni
    Amerika orjinli olan bu ırk 1960 yılında Doroty Hinds-Daugherty isimli yetiştirici tarafından yapılan çaprazlamalar sonucunda gelişmiştir.

    öncelikle beyaz ayaklı Birman kedisi ile Siyam'ların beneklerini bir araya getirmeyi amaçlayan bu yetiştirici tarafından daha sonra American Shorthair ve Siyam kedisinin çaprazlanması sonucu Snowshoe ırkı keşfedilmiştir.

    Beyaz eldivenli iri bir Siyam görünümünde olan Snowshoe, Amerikada tanınan bir ırktır ancak nadir bulunur. İlk kez 1980 yılında TICA (The International Cat Association) tarafından tanınmıştır.
#01.07.2009 16:23 0 0 0
#01.07.2009 16:25 0 0 0