Yeni Zelanda’ya özgü olan kiwi kuşları oldukça ilginç, kanatsız yaratıklardır. Bir tavuktan daha büyük olmayan kiwiler yuvarlak, tombul bir yapıya sahip olup kısa boyunlu küçük kafalıdırlar. Ama gagaları oldukça uzun, ince ve hafifçe kıvrık bir yapıya sahiptir. Vücutlarının tersine kalın ve güçlü bacakları vardır. İnce uzun tüyleri, dumura uğramış kanat ve kuyruklarını gizleyerek üzerlerinde bir örtü oluşturur. Temel olarak gece yaşamını sever, gündüzleri kovuklarda, karanlık köşelerde gizlenirler. Nemli toprakları ve yosunları gagaları ile didikleyerek içerdeki kurt ve böceklerle beslenirler. Küçük yapılarına karşın oldukça oburdurlar; bir günde yaklaşık 700 gram et tüketirler. Geceleri oldukça çevik ve hareketli olan kiwiler gündüzleri aptalca bir davranış sergilerler. Rahatsız edildiklerinde kafasını tüylerinin altından dışarı çıkarıp hiç kımıldamadan, gagalarını açıp başını sağa sola sallayarak karşısındakini ürkütmeye çalışırlar. Geceleri etkin olmalarına rağmen görme yetenekleri de oldukça zayıftır; diğer bir deyişle fazla uzağı göremezler.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
£fsunlu Tarih: 01.07.2009 21:54
pardon alt foruma dıkkat edemedım sağolun
Nehir Tarih: 01.07.2009 21:09
Emeğinize sağlık Konu buraya daha uygun...