Ya Terim ya Luce

Son güncelleme: 08.06.2005 17:26
  • Ya Terim ya Luce
    noimage
    Federasyonda başkan Bıçakcı ile başkanvekili Doğan'a yakın gruplar arasındaki çekişme Yanal'ın halefi konusuna da sıçradı. Bıçakcı cephesi Terim, diğerleri Lucescu'dan yana.

    Milli Takım, Dünya Kupası finalleri hedefinden uzaklaştıkça teknik direktör Ersun Yanal'ın görevine son verileceği ve yerine isim arandığı iddiaları ağırlık kazanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu içindeki çekişmelerin hoca arayışına yansıdığı da öne sürülüyor. 22 Temmuz 2004'te Levent Bıçakcı'nın başkan seçilmesi sonrası hakkında "İktidarın işaret ettiği isimler" denilen yönetim kurulunun içinde de fikir ayrılıkları yaşandığı konuşuluyor. Bıçakcı ile başkanvekili Hasan Doğan arasında görünen bir sürtüşme yok ama federasyonun içinde bu ikiliye yakın gruplar var.

    Hocalar kulis yapıyor mu?
    Bu gruplar arasındaki çekişme doğrudan teknik adam arayışına damgasını vuruyor. Başkan Bıçakcı'ya yakın olanlar Yanal'ın yerine Fatih Terim'in ismini öne çıkarıyor. Doğan'a yakın grup ise "Terim olmasın da; ya Yanal kalsın, kalamazsa Lucescu gelsin" görüşünde. Hatta Terim ve Lucescu'nun da federasyon içinde kendilerine yakın isimleri kullanarak kulis yaptıkları öne sürülüyor. Rumen gazetesi Prosport'ta bugün çıkan açıklamasında teklifi yalanlamayan Lucescu, "Türk Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevine düşünülmem beni mutlu ediyor, onurlandırıyor. Bu, Türkiye'de iyi işler yaptığımın ve iyi izlenim bıraktığımın göstergesidir" ifadesini kullandı.

    Luce'nin sözleri akıllarda
    Ancak Rumen teknik adamın 7 Şubat 2004'teki Ankaragücü-Beşiktaş maçından sonra yaptığı, "Güven ve adalet kavramının sarsıldığı bu ortamda Türk futbolu kaosa sürükleniyor. Sosyal bir patlama meydana gelmeden parlamentonun bu olaylara müdahale etmesi gerek. Benzer olaylar Çavuşesku döneminde Romanya'da da yaşandı. Ardından Rumen futbolu önce rekabeti, sonra da kaliteyi kaybetti. Türkiye de şu anda böyle bir kaos ortamına sürükleniyor" açıklamasının Milli Takım'ın başına getirilmesinin önünde büyük engel olduğu da konuşuluyor.
#07.06.2005 19:31 0 0 0
  • insallah bir an evell def olur gider kabak tadi verdi bu adam ya
#07.06.2005 19:33 0 0 0
  • Usta bu adam cok yüzsüz bir insanmis ben zanedmiyorum kendiliyinden gitsin bir inat ugruna yakti MILLI TAKIMIMIZI....

    ancak kovulursa gider
#07.06.2005 21:57 0 0 0
  • En büyük üzüntüm dünya kupasına gidemeyecek olmamız, bu gruptan çıkamadıktan sonra ne desek boş, çok yazık oldu...
#08.06.2005 10:38 0 0 0
  • Ersun yanal gitsin de gerisi gelir ama bence LUCE gelsin
#08.06.2005 17:26 0 0 0