Malzemeler:

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 kg balkabağı
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 kase ceviz
vanilya[arzuya göre bir kutu krem şanti,iki çay bardağı soğuk süt

Yapılışı:

Balkabakları ve 1.5 su bardağı toz şekeri tencereye koyup ocakta iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Püre haline getirin.Bisküvileri ilave edin,tahta kaşıkla karıştırın.Başka bir tencerede irmik tatlısı için şekeri,irmiği vanilyayı ve sütü karıştırın.İrmikler pişip şişinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin.Muhallebinin sıcaklığı geçince kelepçeli kek kalıbına düzgünce yerleştirin ve üstünü düzeltin.Üzerine büsküvili,balkabaklı tatlıyı dökün. Arzu edilirse bir kutu krem şanti hazırlayıp en üstüne koyabilirsiniz.Ortasına cevizleri kenarlarınıda mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 761
favori
like
share