Susuz Helva

Son güncelleme: 01.07.2009 22:23
  • noimage

    MALZEMELER

    125 gr.tereyağı

    1/2 subardağı sıvıyağ

    3 bardak un

    200 gr kadar ceviz

    1 bardak şeker

    YAPILIŞ

    -Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın,teflon tarzı bir tencere kullanırsanız işiniz daha kolay olur..Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın ,un tamamen göz kararı ekleniyor yağın kaldıracağı bir miktar için bu ölçü yeterlidir sanırım ama gerekirse biraz daha un ekleyebilrsiniz..

    -Un helvası yapar gibi unu iyice kavuruyoruz bu aşama biraz sabır gerektirir haberiniz olsun.Unun iyice kavrulduguna emin olunca cevizin yarısını döverek ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun.

    -Tencereyi ocaktan alın ve bir süre bekleyin.4-5 dk kadar

    -Şekeri ekleyin,güzelce karıştırın.

    -Bir servis tabağına veya Burcunun yaptığı gibi tek kişilik porsiyonlar olarak kağıt kalıplara ayırın,ve üzerini cevizle süsleyin.Sıcak servis yapın..

    AFİYET OLSUN..
#01.07.2009 22:23 0 0 0