Malzemeler:

• 800 gr kırık kestane şekeri
• 2.5 su bardağı ceviz içi (250 gr)
• 1 çay bardağı krema (100 gr)
• 1 çaybardağı + 2 çorba kaşığı tereyağ (100 gr)

Sos İçin:

• Üzüm pekmezi - krema ya da bal

Hazırlanışı:

Ceviziçi elle ya da robotla parçalanır. Bir tavada 2 dakika kadar tereyağla çevrilir. Tavayı ocaktan alıp beklemeye alın. Ilındıktan sonra kestane şekeri ve krema katılır ve iyice karıtırılır. Küçük kalıplara paylaştırılır, tersyüz edilir ve servis tabağına alınır. Üzerine üzüm pekmezi ya da bal dolaştırırlır.

AFİYET OLSUN... :14:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 365
favori
like
share