Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası

Son güncelleme: 02.07.2009 01:13
  • Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası Tarifi - Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvasının Yapılışı - Helva Tarifi

    noimage

    Malzemeler :

    2 su b. irmik
    2 su b. toz şeker
    1 su b. süt
    2 su b. su
    100 gr. tereyağı
    Yarım çay b. sıvıyağ
    1 su b. kuru üzüm
    3 parça damla sakızı


    Hazırlanışı :

    Tencereye 100 gr.tereyağını alın.Üzerine sıvıağ ilave edin.Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın.

    Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.İrmiğin üzerine şerbeti dökün.Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin.
#02.07.2009 01:13 0 0 0