Özgürlük İçgüdüsü - Alan Clements

Son güncelleme: 02.07.2009 09:10
  • Özgürlük İçgüdüsü Kitap Özeti - Özgürlük İçgüdüsü Kitap Tanıtımı
    Kitap Özeti
    Alan Clements, Burma'da Budist rahibi olmuş ilk Amerikalıdır. 80'ler boyunca uzun yıllar yaşadığı Rangoon Budist manastırında, bölgenin en saygın dharma ustaları olan Mahasi Sayadaw ve onun halefi Sayadaw U Pandita tarafından Budist psikoloji (abhidharma) ve vipassana (içgörü meditasyonu) eğitimi alarak Budist Dharma öğretisine vakıf oldu.

    Batının en saygın Dharma ustalarından biri olarak kabul edilen Clements, verdiği Dharma öğretilerinin yanı sıra aynı zamanda bir özgürlük ve barış aktivisti. Özgürlük İçgüdüsü adlı kitap, Clements'in özgürlük arayışı yolculuğunu anlatıyor. İçindeki özgürlük çağrısına cevap vermesiyle çıktığı bu macera Burma'da başlıyor ve dünyanın savaş ve yoksulluklarla cehennem kazanına döndüğü birçok yerinde devam ediyor. Bu yolculuğu sürükleyici bir kurguyla anlatırken aynı zamanda içsel yolculuğunda yaşamın içinde özgürlüğü bulmak için kendine rehber edindiği Dharma felsefesini ve insanı hem kendi hem de dünya özgürlüğüne ulaştıracak Dünya Dharması anlayışını açıklıyor.

    Özgürlük İçgüdüsü; sürükleyici bir biyografi, Dharma felsefesinin zengin ve doyurucu bir anlatımına sahip içeriği ve içsel özgürlük arayışında samimi bir rehber olması nedeniyle son derece çekici bir kitap.

    noimage

    Künyesi

    · Sistem Yayıncılık
    · Basım Tarihi : 07 - 2009
    · ISBN : 9789753225502
    · Sayfa Sayısı : 256
    · Etiket Fiyatı : 20.00 TL
#02.07.2009 09:10 0 0 0