TAVUKLU BAMYA

Malzemeler:

Tavuk but kuşbaşı doğranmış
1kg bamye ayıtlanmış
1 adet kurusoğan
2 adet domates
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4_5 diş sarımsak
Yağ ve tuz, baharat

Malum yaz geldi yaz sebzeleride yavaş yavaş mutfağımıza girmeye başladı. Ben bugün tavuklu bamya yaptım çok kişi bamyayı sevmeye bilir ama son derece faydalı bir sebzedir.Tarifine gelince,bamyaları saplarını kestikten sonra limonlu suda bekletiyorum,tavukları kuşbaşı doğrayıp güzelce yağda kavuruyorum içine soğan ve sarmısakta koyup karabiber toz biber tuz katıp kavurmaya devam ediyorum.Bamyaları limonlu suyu ile birlikte tencereye katıp üzerine domates ve haşlanmış nohut koyup bir kaç kez karıştırıyorum suyunu tutup pişmeye bırakıyorum kaynayınca kısık ateşe alıyorum.Fazla su koymuyorum domatesini bol koyuyorum onun suyunda pişince çok leziz oluyor.Yanına şehriyeli pirinç pilavıyla servis ediyorum.Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share