Malzemeler:

Bayat ekmek
4_5 adet patates
1 su bardağı ince bulgur(düğür)
2 yumurta
Kimyon,tuz
Biber salçası 2 yk
1 baş soğan

Evdeki bayat ekmeklerimi değerlendirmek için ekmek oruğu yaptım inanın çok lezzetli oluyor hemde ekmekleri değerlendirmiş oluyorum .

YAPILIŞI:Ekmekleri ıslatıyorum,4-5 tane patates haşlayıp ekmeklerle patatesleri rondodan geçiriyorum.Sonra içine bulgur kimyon,tuz,biber salçası, 1 veya 2 yumurta, biraz un ve 1baş soğan rendeleyip hepsini yani bütün malzemeleri güzelce yoğuruyorum. Arzu ederseniz içine nane,ve susamda koyabilirsiniz çok güzel olur. Sonra küçük küçük bezeler yapıp avcumun ortası kadar açıp çok ince çok kalın olmamak şartıyla şekiller yapıyorum yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini güzelce yağlıyorum hatta bolca yağlıyorum önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyorum.Çayın yanında harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share