Yoğurtlu Patlıcan tarifi - Yoğurtlu Patlıcanın yapılışı - Yoğurtlu Patlıcan resmi



Malzemeler:

2 orta boy patlıcan
3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dal dereotu
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz

Hazırlanışı:

1- Patlıcanları yıkayıp közleyin. Ben ocak üstünde yapıyorum mangal yanmıyorsa. Biraz ortalık batıyor ama bu meze için değer.
2- Süzme yoğurdunuz yoksa havlu peçetelerden süzgeçinizin içine koyun. Normal yoğurtdan istediğiniz kadar peçetenin içine koyun. Bir kabın üstüne oturtun. Yoğurdun suyu yavaş yavaş süzülecektir. Ben 30 dakika bekletiyorum. oldukça süzülmüş bir yoğurda kavuşuyorum.
3- Patlıcanları minik minik doğruyoruz. Sarımsakları ezip ekliyoruz. Küçük küçük doğradığımız dereotlarını, zeytinyağını ve tuzu patlıcanlara ekleyip karıştırıyoruz. İyice harmanladıktan sonra yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına koyuyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2205
favori
like
share