Balkabağının Yararları - Balkabağı Neye İyi Gelir
[COLOR="magenta"]İçindekiler

Kabakta C vitamini, şeker, nişasta, albümin, salisilik asit peponin ve uçucu yağlar bulunur

Nelere iyi gelir?

Her iki türün kurutulmuş tohumları tedavide kullanılır Tohumlarında sâbit yağ ve peporesin vardır Tohumları (çekirdekleri) tenya ve kurt düşürücü olarak bilhassa çocuklarda kullanılmaktadır Tohumlar dış kabuklarından ayrılarak dövülür, sekerle karıştırılarak verilebilir Ortalama doz çocuklarda 40 gr büyüklerde takriben 100 gramdır Kabak çok besleyici özelliktedir C ve B1 vitamini içerir Pişirilen etli kısmı yiyecekten başka çıban ve şiş yerlere lapa olarak uygulanır

[COLOR="magenta"]Sivilcesiz Beyaz Ciltler

Ergenlik sivilcelerinde bal kabağı yenilirse faydası görülür Kan yapıcı özelliği de olan kabak düzenli tüketilirse aynı zamanda cildi beyazlatır ve yumuşatır

[COLOR="magenta"]Öksürüğü Söktürmek İçin

Kabağı bir miktar sütle haşlayın, sonra bir miktar şeker ilave edip sıcak sıcak için Bu karışım göğsü yumuşatıp öksürüğü söktürecektir

[COLOR="magenta"]Kabak Çekirdeğine Ne Dersiniz?

Kabak çekirdeğini seviyorsanız bu çekirdeğin yalnızca vakit geçirmek için tüketilen bir kuru yemiş olmadığını bilmeniz gerekir

Kabak çekirdeği böbrek zayıflığını, böbrek , mesane iltihaplarını, idrar yollarında oluşan yanmayı ve idrardan kan gelmesini önler Ayrıca bağırsak kurtlarını düşürür Ancak sürekli tüketilirse bir zaman sonra şişmanlığa sebebiyet verebilir

[COLOR="magenta"]Kabızlıkta

Kabak yemekleri hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir

[COLOR="magenta"]Sinirlere

Kabak suyundan şerbet yapıp içirseniz nezleden ileri gelen baş ağrısını, vesveseyi geçirir, sinirleri yumuşatır Ayrıca vücuttaki fazla suların atılmasını sağladığını da unutmayın

[COLOR="magenta"]Balkabağı Bronzlaştırıyor

Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, yaz sıcaklarında doğrudan güneşe çıkanların
koruyucu faktörlü krem kullanmalarının şart olduğunu, ancak doğal ürünler kullanılarak
daha ucuza bronzlaşılabileceğini bildirdi
Balkabağı, kayısı, havuç, turuncu dolmabiberden bolca yemek, A vitamini açısından
cildin iyi bronzlaşmasına yarıyor


[COLOR="magenta"]Balkabağı Yaraların İyileşme Sürecini Hızlandırıyor

Balkabağı tohumları (çekirdekleri) konsantre çinko taşır Bu özellikleri sayesinde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılırlar Bundan başka balkabağı tohumları kalsiyum ve fosfor gibi demir açısından da oldukça zengindirler Aynı zamanda E vitamini ve temel yağlı asitleri içermektedir Tohumlarında B vitaminlerinin karışımı bulunmaktadır bunların arasında niasin en zengin olanıdır

Çinko bakımından zengin olan balkabağı dahili ve harici yaraların iyileşme süresini hızlandırıyor, tırnaklar üzerindeki beyaz noktaları yok ediyor Prostatı hastalığını engelliyor Zihinsel rahatsızlıkların tedavisine yardımcı oluyor

[COLOR="magenta"]Kullanım alanları ve biçimleri:

Kabak çekirdeği öncelikle, prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğuna karşı kullanılır Tabi ki, yalnızca kabak çekirdeği yenerek prostatın tedavi edilebileceğini düşünmek çok yanlış olur Bu tedavi yöntemini yalnızca, uygulanmakta olan tıbbi tedaviyi destekleyici olarak görmek gerekir Ama kabak çekirdeğinin bu destek görevini başarılı bir biçimde yapabileceğine inanılmalıdır Ayrıca, prostatın büyümemesi için alınabilecek önlemlerin başlıcalarından birinin kabak çekirdeği yemekten ibaret olduğunun bilinmesinde çok büyük yarar vardır Dünyanın her yerindeki, konunun uzmanı pek çok ünlü tıp otoritesi, kabak çekirdeği tedavisini desteklemekte ve önermektedir Günde 1-2 avuç çekirdek yeterlidir Bu konu ile ilgili, kabak çekirdeği katkılı ilaçlar pek çok ülkede kullanımdadır

Kabak çekirdeği ayrıca, bağırsak kurtlarına ve şeritlerine karşı da başarıyla kullanılabilir Bu tedavi, 4-5 günlük bir kür olarak uygulandığında, sonuç genellikle kesindir Günde bir kere, dış kabuğu ayıklanmış ve ezilmiş 30-40 gr çekirdek içi, sütle karıştırılarak yenir Sürenin sonunda, bağırsakların hızla boşaltılmasını sağlamak için güçlü bir müshil, örneğin 1-2 kaşık hintyağı içmek gerekir Bu dozaj çocuklarda azaltılmalıdır Kabak çekirdeği, kurtları ve şeritleri öldürmez, ama hareketsiz hale getirir İşte bu durumdan yararlanılarak, parazitler hızla dışarı atılabilir Zararlı yanı olmayan bir yöntemdir

Kabak meyvesi ile hazırlanan komposto ve marmelâtlar, duyarlı böbrekleri büyük ölçüde rahatlatabilir Kabak kompostosu, hamilelikte sıkça görülen mide bulantılarını azaltır veya durdurur

Kabak çekirdeği çayının kan şekerini düşürücü etkisinden söz edilir hep Bu iddianın gerçekliği henüz kanıtlanabilmiş değildir, ama herhalde denenebilir

[COLOR="magenta"]Yan etkiler:

Kabak meyvesinin ve çekirdeğinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 9264
favori
like
share
casper Tarih: 05.07.2009 17:53
kabak tatlısına bayılırım zaten.bundan sonra daha çok tüketeceğim teşekkürler
Şayeste Tarih: 05.07.2009 15:45


1800 yıl önce yaşamış olan Bergamalı ünlü hekim Galen ve 800 yıl önce yaşamış olan Buharalı ünlü Türk hekimi İbni Sina, balkabağının şifa veren özelliklerini kitaplarında pek çok kez anlatmışlardı.
İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle kanser hastalarına önermiştir.

Balkabağının en önemli özelliği; çok yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir. Karoten, cildimizi ve ağzımızdan anüse kadar tüm beden boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için gerekli bir vitamindir.

Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak için de beta karoten gereklidir. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en önemli savunma sistemidir.

Turuncu renkli bu sebze mineral bakımından da oldukça zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.


BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜR

Balkabağı, bilinen en güçlü antioksidanların bir çoğunu bir arada içermektedir.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, antioksidanlar vücudumuzun 'paslanmasını' önleyici maddelerdir. Bir çok kronik dejeneratif hastalığa, Alzheimer'a, erken yaşlanmaya ve kansere karşı koruyucudur.

İçeriğindeki yüksek doz beta karotene bağlı görme keskinliğini artırıcı etkisinin, Alzheimer'dan koruyucu etkileri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor. Hem göz, hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besindir.

Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek değil, ılımlı miktarda şeker hastaları bile tüketebilir.

Bol miktarda lif içermektedir, içerdiği bitkisel lifler gıdalar ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ oranının düşmesine yardım eder.

Bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle etkisiyle bağırsak hareketlerini artırırlar.

Hem bu etkisi hem de toksin emici etkisiyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruyucu kalkan oluşturur. Bol lif içeren sebze ve meyvelerin düzenli tüketilmesinin kilo kontrolünde de önemi büyüktür. Kabızlık ve hemoroid sorunu olanlar için de mükemmel bir sebzedir.

Bu harika sebzeyi, çorba, tatlı, pasta, kek, muhallebi ve reçel olarak tüketebilirsiniz.